De Belvertshoeve

De Belvertshoeve is een zelfstandig draaiend project voor jongeren die moeilijk in het vrije bedrijf aan de slag kunnen. Bij Belvertshoeve kunnen zij wonen en werken in de Horeca, in de tuin- en bosbouw en worden tevens hierin begeleid en opgeleid.

Nu is in samenwerking met de Dementie Coöperatie een nevenproject gestart om de jongeren ook in te zetten voor tuinonderhoud bij ouderen en mensen met dementie die nog thuis wonen.

Op deze manier snijdt het mes aan twee kanten. De ouderen worden geholpen zonder veel extra kosten te hoeven maken en de jongeren hebben extra leer- en werkmogelijkheden waardoor het ook goedkoper kan en zowel de ouderen als de jongeren er blij van worden. Ron Klaassen van de Belvertshoeve is mede bestuurslid van de Coöperatie en zo houden we de lijntjes kort.