Toneelstuk De Jarige Job

In de coordinatiegroep kwam het idee naar boven om voor mensen met dementie en hun mantelzorgers een aangepaste theatervoorstelling te maken die aan de volgende eisen moest voldoen: niet te lang, herkenbare thema’s, herinneringen ophalend en afgewisseld met muziek en liedjes.

Voor de totstandkoming van het toneelstuk is Gemma Copal benaderd, lid van toneelgroep Trappaf en zij heeft mensen om zich heen verzameld om hier invulling aan te geven. Samen met leden van verschillende verenigingen uit Oisterwijk en tekstschrijver Jan van Rijthoven, zette zij het stuk “De Jarige Job” op 17 oktober 2015 op de planken van Tiliander in Oisterwijk.

Een toneelstuk van 3 kwartier, zich afspelend in een huiskamer van de jaren 50 met gesprekken rond thema’s als de wederopbouw na de oorlog, de werkloosheid, de katholieke kerk, het ‘moeten’ trouwen, ambachten van toen, dansavonden enz. En met een paar liedjes uit de oude doos werd dit geheel opgeluisterd.

Je zag mensen in de zaal genieten, lachen en meezingen.

De volgende dag zijn er filmopnames gemaakt van het stuk om e.e.a. op DVD te zetten. Deze is voor €5,00 te koop via tel. nr. 06-40382544.

Het gehele project werd financieel ondersteund door gemeente, de Dementie Cooperatie en de Rabobank.