Wat DCO doet

Wij ondersteunen initiatieven en plannen/ideeën van bedrijven of particuliere personen die te maken hebben met het thema dementie en die ten goede komen voor mensen met dementie in en om onze Oisterwijkse gemeenschap.

Deze ondersteuning kan bestaan uit:

  • hulp bij aanvragen van subsidies
  • hulp bij plannen schrijven voor deze aanvragen of beleid
  • zo nodig administratie mee voeren
  • netwerken om de juiste persoon voor de juiste taak te vinden
  • verzorgen van trainingen voor ondernemers en mantelzorgers “Hoe herken ik dementie en hoe ga ik er mee om?”
  • financiële ondersteuning waar nodig en mogelijk is

Waar wij voor staan

“Wij willen dat kennis, kunde en talenten niet verloren gaan en we kunnen door samenwerking (coöperatie) weer nieuwe ideeën laten ontstaan en verder ontwikkelen”.

Onze visie is dan ook om, door middel van samenwerking, nieuwe initiatieven te ondersteunen op allerlei gebieden om het in de gemeente Oisterwijk voor alle mensen met geheugenproblemen iets makkelijker te maken. Met begrip en kennis over de ziekte Dementie zal het in de toekomst makkelijker worden om langer vanuit een thuissituatie mee te kunnen participeren in onze gemeenschap en daardoor een vriendelijker en menswaardiger leven te kunnen blijven leiden. Mede hierdoor zal het ook voor de mantelzorgers een verlichting van hun taken kunnen betekenen omdat men er op kan vertrouwen dat hun zieke medemens opgevangen zal worden als dat nodig mocht blijken.

Het bestuur

Joop van Hezik

Joop van Hezik

Voorzitter

In 2008 ben ik als toenmalig wethouder geschrokken van de prognoses over het aantal mensen met dementie in de gemeente Oisterwijk. En heb toen de functie ‘dementieconsulent’ in het leven geroepen. Sinds 2012 zijn we koplopergemeente ‘dementievriendelijke gemeenten’ in Brabant. Inmiddels hebben we meerdere dementieconsulenten en een casemanager dementie die ondersteuning bieden bij de mensen thuis. En sinds 2015 mag ik voorzitter zijn van de Dementie Coöperatie Oisterwijk die zich inzet voor taboe doorbreking rond dementie en het welzijn van Oisterwijkse inwoners met dementie en hun mantelzorgers. Mijn favoriete beeldhouwer is Giacometti die beelden maakte van gewone mensen die voorbij liepen en deelnamen aan de samenleving. Mensen met dementie en hun mantelzorgers zijn ook gewone mensen die deel moeten kunnen nemen aan de samenleving.

Wilma Schutte

Wilma Schutte

vice-voorzitter

In mijn rol als manager van De Vloet kom ik dagelijks mensen met dementie tegen. Zoals het vanzelfsprekend is in een woonzorgcentrum dat er gerichte aandacht is voor mensen met dementie, zo mag het vanzelfsprekend worden dat er aandacht is ook ver buiten het woonzorgcentrum, in de gehele woon- en leefomgeving van iedereen waarvan het brein is aangetast. Kennis van wat deze met de hersenen van een mens kan doen geeft inzicht en begrip. Dementie Coöperatie Oisterwijk spant zich tot het uiterste in om het voor al onze mede inwoners van Oisterwijk een veilige prettige plaats te maken waar ruimte is voor iedereen. Daar een steentje aan bij kunnen en mogen dragen maakt dat ik met veel plezier een plekje heb in het bestuur van de coöperatie. Samen bundelen we kracht en kennis en zorgen we dat Oisterwijk een welkome plaats is en blijft voor iedereen, met of zonder een hersenaandoening.

Joni van Kemenade

Joni van Kemenade

penningmeester

Ik ben in 2017 van Veldhoven naar Oisterwijk verhuisd en woon hier nu samen met Chris van de Langenberg en onze huisdieren. In 2018 heb ik de opleiding HBO Bedrijfseconomie afgrond. Naast deze opleiding ben ik geruime tijd werkzaam geweest op de financiële afdeling van een grote zorginstelling in Eindhoven. Momenteel ben ik werkzaam bij RT Administratiekantoor BV te Liempde. Ik vind het belangrijk om maatschappelijk en sociaal betrokken te zijn in mijn woonplaats en wil graag een bijdrage leveren aan de Oisterwijkse gemeenschap. Ik wil vanuit mijn financiële achtergrond de Dementie Coöperatie Oisterwijk graag ondersteunen waar nodig.

Eric Rentmeester

Eric Rentmeester

Ik ben samen met mijn vrouw, mede-grondlegger van Mentorhulp Oisterwijk, waar we de kwetsbare inwoners uit onze gemeente ontzorgen door ondersteuning en oplossingen te bieden op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Mede-grondlegger van Stichting Oisterwijk Centraal (voortgekomen uit Mentorhulp Oisterwijk), waar we activiteiten ontplooien om de kwetsbare inwoners weer deel te laten nemen aan onze maatschappij, uit de eenzaamheid te halen en weer een beter gevoel van eigenwaarde proberen te geven. Mede-grondlegger van stichting Sociaal Huis Oisterwijk, waarin we met Sociaal Ondernemers en anderen optimaal samenwerken, om daarmee een groter bereik en meer maatschappelijke impact te realiseren.
Door mijn ervaring en netwerk te betrekken hoop ik mijn steentje bij te kunnen dragen aan verdere ontwikkeling van de Dementie Coöperatie Oisterwijk en waar zij voor staat. Met elkaar, voor elkaar!

Annelies Witzel

Annelies Witzel

Van beroep Gz psycholoog en in die hoedanigheid heb ik o.a. 8 jaar gewerkt in het verpleeghuis St Elisabeth te Goirle (afdeling jongeren somatiek). De link met dementie heb ik vooral doordat mijn moeder Alzheimer kreeg en 7 jaar in een verpleeghuis heeft doorgebracht. Ik ben nog steeds lid van de cliëntenraad ondanks dat mijn moeder intussen is overleden. Door zowel zelf in een verpleeghuis te hebben gewerkt en de ervaringen met mijn moeder heb ik uiteraard kennis vergaard over dementie. Vandaar dat ik graag die kennis wil gebruiken als bestuurslid van Dementie Coöperatie Oisterwijk. Verder ben ik lid van de commissie Inwonerszaken van de gemeente Oisterwijk en heb daarmee zo de koppeling naar de politiek. Als laatste wil ik noemen dat ik vrijwilliger ben bij “Ontmoeting in bewegen” waarbij ik elke maandag Aquafitles geef aan ouderen: de koppeling ouderen en bewegen wordt zo gemaakt met als inzet preventie van dementie of vertraging van het proces van dementie.

Verslagen en bijlage ledenvergadering 2019

Met genoegen kijken we terug op een goede ledenvergadering 2019 met 4 nieuwe bestuursleden, een toekomstvisie en nieuwe projecten voor het komende jaar.

Presentatie Kunst Verbindt ALV 2019

Steun ons. Word lid.

Wilt u ons werk financieel steunen dan is een donatie welkom op bankrekeningnummer:
NL78 RABO 0300 6010 69 t.n.v. Dementie Cooperatie Oisterwijk